Over ons

Aangenaam, wij zijn De PreventieCoach. Samen met een vaste kern van ervaren ZZP-ers vormen we een deskundig netwerk van coaches, trainers, bedrijfstherapeuten, organisatie-adviseurs, arbo- en gedragsprofessionals.

Vitaal communiceren en duurzaam gezond, veilig en plezierig werken daar hebben we verstand van. Met meer dan dertig jaar ervaring in organisaties kan je ons gerust experts noemen in preventie-en arbo-aanpak, coach- en communicatietrainingen en professionele ontwikkeling. We maken de slag naar de praktijk en vergroten de OplossingsKracht in organisaties. We genieten van wat goed gaat en van het verbeteren van dat wat nóg mooier kan. Wat we echt graag doen is de gewenste steun bieden!

Actief in organisaties met leefstijlgeneeskunde
Medewerkers bieden we de juiste kennis en gezondheidsvaardigheden voor effectieve gedragsverandering om zo preventief gezondheidsproblemen aan te pakken. Vraag De PreventieCoach voor actieve leefstijlgeneeskunde op de werkvloer. Wij versterken medewerkers in hun denkkracht, veerkracht, innovatiekracht, wilskracht en daadkracht, kortom we vergroten de OplossingsKracht in organisaties. 

Ingeloes Bense
Ik ben de directeur en oprichtster van De PreventieCoach. Een organisatie gericht op energiegevende ontwikkeling. Met 30 jaar ervaring als (team)coach, trainer, mediator en therapeut draag ik graag bij aan preventie, innovatie en het vergroten van de OplossingsKracht in organisaties.

Welkom voor individuele- en teamcoaching gericht op professionele en persoonlijke ontwikkeling, Positieve Gezondheid, stressmanagement, leefstijlcoaching, persoonlijk leiderschap, communicatie, samenwerking en team- en organisatieontwikkeling.

Ik coach graag mensen en breng teams in beweging met zorg, kennis, respect en een grijns. Soft skills combineer ik met gezonde rationaliteit, een open no-nonsense aanpak waarbij win-win-win belangrijk is.

‘Mijn werkplezier zit in het goed zorgen voor mensen, het creëren van veiligheid en het bieden van praktische tools voor gedragsverandering en professionele ontwikkeling.’

Het zelfmanagement- en coachinstrument ‘OplossingsKracht voor de gewenste steun’ heb ik ontwikkeld. Een effectief instrument voor amplitie. Amplitie is het versterken van medewerkers. OplossingsKracht is een positieve, op versterking gerichte interventie. Een methodiek die bijdraagt aan zelfinzicht én een boost geeft aan het ontwikkelen van de OplossingsKracht in de organisatie. Denkkracht, veerkracht, innovatiekracht, wilskracht en/of daadkracht. Met (online) coaching borgen wij de ingezette ontwikkeling.

Voorheen was ik Mensendiecktherapeut en actief met bewustwording en gedragsverandering. Hoe kan je zelf de regie hebben en houden in gezond en veilig gedrag. In die tijd schreef ik het praktische boek Fysieke belasting en de rol van de ergocoach in 100 vragen [Kluwer]. En ontwikkelde twee apps: de app “PreventieCoach Positieve Arbo” en de app “Positieve Gezondheid, Coachen op Zelfmanagement”.

Wil je contact met Ingeloes? Mail info@preventiecoach.nl of bel 0651089862

In de samenwerking met De PreventieCoach kan je rekenen op: kwaliteit, mens- en resultaatgerichtheid, authenticiteit, kennis, openheid, betrouwbaarheid, enthousiasme en nuttige acties.

> Ellen van Kampen

Gezondheid, Coaching, Communicatie, en Werkplezier zijn de thema’s waar ik verstand van heb. Ik ben Ellen (1963) en vanuit De PreventieCoach verzorg ik al jaren met plezier diverse preventietrainingen.  Mij kom je in-company tegen tijdens het geven van trainingen RSI-en rugklachtpreventie, vitaliteitstrainingen met OplossingsKracht en trainingen van werkdruk naar werkplezier. Ik geef leefstijladviezen op diverse werkplekken en begeleid dagelijks medewerkers gericht op gezond, vitaal en plezierig werken. Als ervaren Mensendieck-, fysio- en bedrijfstherapeut en gecertificeerd coach en trainer ben ik deskundig op het gebied van coaching, gezond bewegen, ergonomie en fysieke en mentale gedragsveranderingen. Ik werk zowel preventief als bij reïntegratie en draag graag bij aan vitaliteit in organisaties. Als ervaren coach werk ik vanuit verschillende methodieken zoals het enneagram, ACT, RET,  OplossingsKracht in combinatie met oplossingsgerichte coaching.

OplossingsKrachtCoach in combinatie met het Enneagram is een krachtige en effectieve manier voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Wil je met Ellen kennismaken? Mail ellen@preventiecoach.nl

Bel met Ingeloes Bense