Over ons

Ben je op zoek naar trainingen en opleidingen die echt indruk maken omdat ze inspirerend en doeltreffend zijn? Op zoek naar een coach, therapeut of trainer? Wij maken graag medewerkers en leidinggevenden enthousiast voor ontwikkeling en gedragsverandering.

Zoek je vernieuwing, inspiratie, kennis en deskundigheid op het gebied van professionele ontwikkeling, preventie en samenwerking? Lees dan snel verder.

Aangenaam, wij zijn De PreventieCoach; Ellen van Kampen, Jacqueline  van Oppenraaij en Ingeloes Bense.
Samen met een vaste kern van ervaren ZZP-ers vormen we een deskundig netwerk van coaches, trainers, bedrijfstherapeuten, organisatie-adviseurs, arbo- en gedragsprofessionals.

Met ontwikkeling van IQ en EQ vul je de Accu!
Aan die energiegevende ontwikkeling dragen wij graag bij
.

Vitaal communiceren en duurzaam gezond, veilig en plezierig werken daar hebben we verstand van.
Met meer dan dertig jaar ervaring in organisaties kan je ons gerust experts noemen in preventie-en arbo-aanpak, coach- en communicatietrainingen en professionele ontwikkeling. We maken de slag naar de praktijk en vergroten de OplossingsKracht in organisaties. We genieten van wat goed gaat en van het verbeteren van dat wat nóg mooier kan. Wat we echt graag doen is de gewenste steun bieden!

Actief in organisaties met leefstijlgeneeskunde
Medewerkers bieden we de juiste kennis en gezondheidsvaardigheden voor effectieve gedragsverandering om zo preventief gezondheidsproblemen aan te pakken. Vraag De PreventieCoach voor actieve leefstijlgeneeskunde op de werkvloer. Wij versterken medewerkers in hun denkkracht, veerkracht, innovatiekracht, wilskracht en daadkracht, kortom we vergroten de OplossingsKracht in organisaties. 

Leefstijlgeneeskunde op de werkvloer
De PreventieCoach voor energiegevende ontwikkeling in organisaties

Ingeloes Bense
Ik ben Ingeloes Bense (1958) de starter van De PreventieCoach en senior organisatiecoach, gedragsprofessional, mediator en therapeut. Ik hou van preventie, innovatie en het vergroten van de eigen OplossingsKracht in organisaties. Mijn aanpak herken je aan de open no-nonsense aanpak waarbij ik win-win-win belangrijk vind. Goed zorgen voor mensen in organisaties, zorgen dat mensen energie behouden en resultaat bereiken, daar hou ik van. Mensen zeggen over mij dat ik mijn soft skills combineer met een flinke dosis rationaliteit, geen gezweef maar met resultaatgerichte aandacht voor de mens.

Ik ontwikkelde het coach- en communicatiemodel “OplossingsKracht voor de gewenste steun” Geef veel trainingen gericht op het ontwikkelen van OplossingsKracht in organisaties. Ben auteur van het praktische boek Fysieke belasting en de rol van de ergocoach in 100 vragen [Kluwer].
Ik ontwikkelde twee apps: de app “PreventieCoach Positieve Arbo” en de app “Positieve Gezondheid, Coachen op Zelfmanagement”.

Wil je contact met Ingeloes? Mail of bel 0651089862

In de samenwerking met De PreventieCoach kan je rekenen op: kwaliteit, mens- en resultaatgerichtheid, authenticiteit, kennis, openheid, enthousiasme en nuttige actie.

> Ellen van Kampen

Gezondheid, Coaching, Communicatie, en Werkplezier zijn de thema’s waar ik verstand van heb. Ik ben Ellen (1963) en vanuit De PreventieCoach verzorg ik al jaren met plezier diverse preventietrainingen.  Mij kom je in-company tegen tijdens het geven van trainingen RSI-en rugklachtpreventie, vitaliteitstrainingen met OplossingsKracht en trainingen van werkdruk naar werkplezier. Ik geef leefstijladviezen op diverse werkplekken en begeleid dagelijks medewerkers gericht op gezond, vitaal en plezierig werken. Als ervaren Mensendieck-, fysio- en bedrijfstherapeut en gecertificeerd coach en trainer ben ik deskundig op het gebied van coaching, gezond bewegen, ergonomie en fysieke en mentale gedragsveranderingen. Ik werk zowel preventief als bij reïntegratie en draag graag bij aan vitaliteit in organisaties. Als ervaren coach werk ik vanuit verschillende methodieken zoals het enneagram, ACT, RET,  OplossingsKracht in combinatie met oplossingsgerichte coaching.

OplossingsKrachtCoach in combinatie met het Enneagram is een krachtige en effectieve manier voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Wil je met Ellen kennismaken? Mail   of bel 06 51 74 45 27


>Jacqueline van Oppenraaij

Jaqueline haar werkwijze: “Wat ik vaak terug hoor van mijn klanten is dat ik iemand ben die snel een veilige sfeer kan creëren, echt is, durft te confronteren, weet te raken, snel en analytisch is, humor inzet en “van aanpakken weet”
Ik heb ervaring in  arbeidsgerelateerde coaching, (team) mediation en het geven van trainingen. Zowel in het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven als in gemeenten. Ook doe ik  veel particuliere coach- en mediationtrajecten.
Mijn drijfveer is om waardevol te zijn voor mensen en groepen die een ontwikkelslag willen maken. Ons gedrag is niet altijd even effectief. Soms leggen we de schuld bij de ander of de situatie, soms erkennen we ons eigen aandeel. Het blijkt ook vaak moeilijk om gedrag te veranderen. Ik wil graag samen met jou onderzoeken welke invloed jij kunt hebben op jouw situatie. Maar ook waar de belemmering zit om dat gedrag te veranderen en welke gedachten, gevoelens daaraan ten grondslag liggen. In het durven en willen aangaan van de belemmering, (h)erkenning en verkenning van onderliggende gevoelens en gedachten zit vaak de beweging en de ontwikkeling.

Achtergrond:Ik ben al sinds mijn vroege jeugd geïnteresseerd in menselijk gedrag en processen in groepen. Als verpleegkundige en verpleegkundigdocent kon ik me de communicatieve vaardigheden en het begeleiden van groepsprocessen eigen maken. In de tijd dat ik psychosociaal begeleider en empowermenttrainer van jong volwassenen was, heb ik coachende – en trainingsvaardigheden opgedaan. In de rol van vertrouwenspersoon heb ik veel gewerkt met mensen die ongewenst gedrag hebben ervaren zoals pesten. In de perioden dat ik projectmanager was heb ik leidinggevende vaardigheden kunnen ontwikkelen. Door vallen en vooral door het weer opstaan heb ik veel geleerd over menselijk gedrag en me steeds verder ontwikkeld als professional. Door de studie WO gezondheidspsychologie, de opleiding tot MfN mediator en de opleiding tot professioneel coach(StiR) aan de Coachboulevard, kon ik mijn ervaringen verder koppelen aan de theorie en in het hier en nu gebruiken.

Wil je met Jacqueline kennismaken? Mail of bel 06-49070866.

 

Bel