Ontwikkelcyclus met OplossingsKracht voor teams

In de ontwikkelcyclus maak je, samen met het team, de stap van bewustwording naar gedragsverandering.

Willen jullie als team energiegevende en toekomstgerichte gesprekken voeren, begrijpend luisteren, elkaar motiveren en samen knelpunten oplossen? In deze ontwikkelcyclus met OplossingsKracht leren we teams knelpunten oplossen, energiegevend communiceren en empathisch navigeren.

Het team leert zich te verbinden op zowel taak als relatie.
Met deze (online) training leer je elkaar anders kennen en ontdek je hoe je gebruik kan maken van ieders kwaliteiten. Een veilige dialoog draagt bij aan efficiency, kwaliteit, werkplezier en vitaliteit. Minder stress, minder ruis, meer tempo en meer eigenaarschap. Deze ontwikkelcyclus geeft een boost aan zowel de persoonlijke- als professionele ontwikkeling van teamleden. 

Volwassen team met eigenaarschap en Positieve Gezondheid.
Deze ontwikkelcyclus is speciaal ontwikkeld voor teams die de stap willen zetten naar volwassenheid. Afhankelijk van de doelen van het team bepalen we samen de duur (2 – 6 dagen). De specifieke inhoud van de training passen we aan op de teamleden en het teamniveau.

De PreventieCoach

OplossingsKracht voor de gewenste steun
Tijdens deze ontwikkelcyclus werken wij vanuit met het coach- en communicatiemodel Oplossingskracht. Met dit instrument leer je actief, oplossingsgericht en efficiënt samenwerken. Ontdek hoe je de gewenste steun/reactie kan vragen, geven, ontvangen of afslaan. Met goed communiceren bereik je dat je razendsnel toekomstgericht en zorgvuldig knelpunten kan oplossen.

Met OplossingsKracht maken teams de stap naar verbindende doelgerichte communicatie, het delen van kennis, innoveren en het behalen van resultaten.

Waar gaan we mee aan de slag:

 • Je leert jezelf te (h)(er)kennen in je manier van samenwerken, je voorkeuren in communicatie. Met elkaar werk je aan psychologische veiligheid door anders te  luisteren in de dialoog.
 • Je leert werken met ons coach- en communicatiemodel OplossingsKracht
 • Je ontdekt hoe je de stap kan maken van feedback naar feedforward.
 • Je leert assertief knelpunten oplossen en elkaar effectief en verbindend te steunen.
 • Je herkent denkstijlen, drijfveren en communicatie-voorkeuren van jezelf en anderen.
 • Je stapt sneller van weerstand naar veerstand.
 • Je leert de slingers op te hangen, draagvlak creëren en doelgericht oplossingen te creëren.
 • Je leert sturen op resultaat met respect voor overeenkomsten en verschillen.
 • Je ontspant ook bij het horen van klachten doordat je verwijten weet om te zetten naar belangen en behoeften, de angel in conflict(en) te (h)erkennen.
 • Het model Positieve Gezondheid kan ingezet worden als tool voor inzicht in je eigen vitaliteit en die van anderen.

Wat vraagt ontwikkeling van jou?
Je bent welkom wanneer je de bereidheid hebt om je te ontwikkelen, je open te stellen, je zelfinzicht te vergroten en professionele vaardigheden te oefenen. Wat bijdraagt aan ontwikkeling is: optimisme, leergierigheid, een open blik naar de wereld, een interne locus of control, geloof in eigen kunnen en het lef om te experimenteren. In de ontwikkelcyclus maak je, met het team, de stap van bewustwording naar gedragsverandering. Samen zorgen we voor een veilige leeromgeving.

Overige informatie

 • Dit is een in-company opleiding. Neem contact met ons op om te overleggen over potentiële opleidingsdata.
 • Afhankelijk van de beoogde doelen bepalen we samen de duur van de ontwikkelcyclus (2 – 6 dagen).
 • De opleiding kost €2000,- per dag van 10:00 – 16.00 uur. Dit is exclusief 21% btw en €19,50 lunch- en locatiekosten per deelnemer, per dag.
 • De online opleiding via Zoom wordt verzorgd per dagdeel van 2,5 uur, tarief €1000,-
 • Alle deelnemers krijgen na afronding van de opleiding het certificaat “Teamontwikkeling met OplossingsKracht” van De PreventieCoach.
 • De opleiding wordt gegeven voor maximaal 6 deelnemers op locatie of online max 8.
Bel met Ingeloes Bense