Ontwikkelcyclus met OplossingsKracht voor teams

Willen jullie als team energiegevende en toekomstgerichte gesprekken voeren, begrijpend luisteren, elkaar motiveren en samen knelpunten oplossen? In deze ontwikkelcyclus met OplossingsKracht leren we teams energiegevend communiceren en empathisch navigeren in gesprekken.

Met deze in-company training leer je elkaar anders kennen en ontdek je hoe je gebruik kan maken van ieders kwaliteiten. Een veilige dialoog draagt bij aan efficiency, kwaliteit, werkplezier en vitaliteit. Minder stress, minder ruis en meer eigenaarschap. Deze ontwikkelcyclus geeft een boost aan zowel de persoonlijke- als professionele ontwikkeling van teamleden. Het team leert zich te verbinden op zowel taak als relatie.

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor teams die de stap willen zetten naar volwassenheid. Afhankelijk van de doelen van het team bepalen we samen de duur (2 – 6 dagen) en specifieke inhoud van de training.

Buiten zitten bij onze locatie in Harderwijk
Bij mooi weer werken we graag buiten op onze eigen locatie! Ontspannen inspannen.

OplossingsKracht voor de gewenste steun
Tijdens deze ontwikkelcyclus werken wij veel met het coach- en communicatiemodel Oplossingskracht. Met dit instrument leer je actief, oplossingsgericht en efficiënt samenwerken. Ontdek hoe je de gewenste steun/reactie kan vragen, geven, ontvangen of afslaan. Met goed communiceren bereik je dat je razendsnel toekomstgericht en zorgvuldig knelpunten kan oplossen.

Met OplossingsKracht maken teams de stap naar verbindende doelgerichte communicatie, het delen van kennis, innoveren en het behalen van resultaten.

Waar gaan we mee aan de slag:

 • Je leert werken met ons coach- en communicatiemodel OplossingsKracht.
 • Je ontdekt hoe je de stap kan maken van feedback naar feedforward.
 • Je leert assertief knelpunten oplossen en elkaar effectief en verbindend te steunen.
 • Je herkent denkstijlen, drijfveren en communicatie-voorkeuren van jezelf en anderen.
 • Je stapt sneller van weerstand naar veerstand.
 • Je leert de slingers op te hangen, draagvlak creëren en doelgericht oplossingen te creëren.
 • Je leert sturen op resultaat met respect voor overeenkomsten en verschillen.
 • Je ontspant ook bij het horen van klachten doordat je verwijten weet om te zetten naar belangen en behoeften, de angel in conflict(en) te (h)erkennen.
 • Het model Positieve Gezondheid kan ingezet worden als tool voor inzicht in je eigen vitaliteit en die van anderen.

Wat vraagt ontwikkeling van jou?
Je bent welkom wanneer je de bereidheid hebt om je te ontwikkelen, je open te stellen, je zelfinzicht te vergroten en professionele vaardigheden te oefenen. Wat bijdraagt aan ontwikkeling is: optimisme, leergierigheid, een open blik naar de wereld, een interne locus of control, geloof in eigen kunnen en het lef om te experimenteren. In de ontwikkelcyclus maak je, met het team, de stap van bewustwording naar gedragsverandering. Samen zorgen we voor een veilige leeromgeving.

Overige informatie

 • Dit is een in-company opleiding. Neem contact met ons op om te overleggen over potentiële opleidingsdata.
 • Afhankelijk van de beoogde doelen bepalen we samen de duur van de ontwikkelcyclus (2 – 6 dagen).
 • De opleiding kost €2000,- per dag van 10:00 – 16.00 uur. Dit is exclusief 21% btw en €17,50 lunch- en locatiekosten per deelnemer, per dag.
 • Alle deelnemers krijgen na afronding van de opleiding het certificaat “Teamontwikkeling met OplossingsKracht” van De PreventieCoach.
 • De opleiding wordt gegeven voor maximaal 8 deelnemers.
 • De opleidingen en trainingen worden bij voorkeur gegeven op het volgende adres: Mecklenburglaan 94, 3843BP Harderwijk. Bel gerust om mogelijkheden op de eigen locatie te bespreken.
Bel Direct