Goede Praktijk vitaliteit

In 2014 waren wij 1 van de 10 genomineerden voor de Goede Praktijken Competitie van het Ministerie van SWZ. Hierbij werden Goede Praktijken genomineerd die bewezen effectief bijdragen aan stresspreventie en psychisch welbevinden.

De campagne sluit aan bij het programma van de landelijke campagne “Herken de druppel, check je werkstress”, bij het Nationaal Programma Preventie en de Europese campagne “Gezond werk is werk zonder stress” die loopt van april 2014 tot april 2018. De PreventieCoach draagt graag bij aan de landelijke campagne “Herken de druppel: check je werkstress”. Ook in de app PreventieCoach Arbo delen wij kennis over preventie van PSA en werkdruk.  En vind je veel informatie over gezond, veilig en plezierig werken en zelfmanagement.

Wij dragen graag bij aan het welzijn van medewerkers. Aan goed communiceren en prettig samenwerken. Met gebruik van het communicatiemodel ‘OplossingsKracht voor de gewenste steun’ leren wij organisaties energiegevend communiceren. Daarmee wordt stress, burn-out en psychosociale arbeidsbelasting (PSA) voorkomen.

 

Lees hier meer over onze aanpak bij stress in organisaties.
Lees hier meer over de diverse soorten aanpak en hoe onze aanpak bijdraagt aan het versterken van mensen, het psychisch welzijn van medewerkers.

goedepraktijken-van-werkstress-naar-werkplezier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Gezond werk is werk zonder stress!’

Het model OplossingsKracht richt zich op het voeren van de dialoog over werkstress, het doorbreken van het taboe en het zoeken naar oplossingen samen met werkgevers en werknemers. Het Goede Praktijken Magazine nu ook in het Engels beschikbaar. Klik hier 

Klik hier voor ons blog over OplossingsKracht

gezond werk is werk zonder stress

Elke organisatie is verplicht om stress te voorkomen
De arbeidsinspectie gaat als eerste in de sectoren zorg en onderwijs controleren in hoeverre de diverse aspecten van werkstress adequaat zijn meegenomen en gemeten in uw Medewerker Tevredenheidsonderzoek (MTO) en Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Daarnaast kijkt de inspectie of uw organisatie voldoende beleid heeft ontwikkeld op het gebied van werkstress. Dit betekent dat u en uw medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de aanpak van PSA op de werkvloer.

Opleiding tot werkstresscoach | PSAcoach| WerkplezierCoach | Vitaalcoach 

Incompany Workshop werkplezier en stresspreventie, vergroot je OplossingsKracht

Meer over werkdruk Rapport van TNO en de werkdrukkompas

eu

logo een gezonde werkplekBel