Workshop Positieve Gezondheid zelfmanagement

In de workshop Coachen op Positieve Gezondheid en Zelfmanagement leer je tactisch knelpunten oplossen en empathisch navigeren. Je leert, zonder oordelen, anderen in hun kracht te zetten vanuit een volwassen relatie, zonder te willen redden. Ieder mens beschikt over het vermogen om te denken, te voelen, een plan te maken en praktisch actief te zijn. Ieder mens beschikt dus over eigen OplossingsKracht. Vaak nemen we het over van anderen, gaan we zorgen voor de ander. De kunst is om de ander te versterken, en de gewenste steun te bieden, samen knelpunten op te lossen. Je gesteund voelen draagt bij aan veiligheid, werkplezier en resultaten.

Wat is postieve gezondheid?
Positieve Gezondheid is het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. Dit concept werd ontwikkeld door Machteld Huber. De essentie van het concept is om mensen in hun kracht te houden of te krijgen en eigenaar te laten zijn van hun proces. Dit geldt zowel voor zowel zieken als gezonden. Leidend is het ‘wat kan je wel’-principe en ‘wat heeft voor jou betekenis, wat wil je?’.

Waar draagt het instrument aan bij? 
Met het scoringsinstrument Positieve gezondheid zet je anderen aan tot een bredere kijk op eigen welzijn en gezondheid. 
Zo ontstaat een ‘gezondheidsoppervlak en is de analyse gestart’. Helder voor de mens zelf en een mooi startpunt voor het bieden en vragen van de gewenste steun.De stap van de eigen cirkel van invloed naar de gewenste en gezonde gedragsverandering.

Wat is het uitgangspunt van Postieve Gezondheid met OplossingsKracht?

Het doel is om mensen te leren om zichzelf te steunen en steun te vragen. Geef mensen een hengel en geen vis. We maakten een kort filmpje hierover. 

We gaan in deze workshop aan de slag met: 

 • Werken met Het scoringsinstrument positieve gezondheid van Machteld Huber
 • Bewustwording van je automatische patronen in het luisteren, vragen en reageren op anderen.
 • Het belang van het bieden, vragen en ontvangen van de 4 soorten steun.
 • Het samen oplossen van knelpunten met behulp van het model OplossingsKracht.
 • Het aanzetten tot eigenaarschap en zelfmanagement.

Wil je gelijk al aan de slag download hier het het scoringsinstrument-positieve-gezondheid en lees in onze gratis app Zelfmanagement Positieve gezondheid de vragen die je kan stellen bij het bieden van de gewenste steun.Volg de training Positieve gezondheid of de tweedaagse opleiding coachen op Positieve gezondheid .

Overige informatie:

 • Je krijgt het certificaat “Positieve Arbo en gezondheid” van De PreventieCoach.
 • €395,- voor één dag exclusief 21% btw (inclusief lunch- en locatiekosten). Neem voor in-company tarieven contact op.
 • Deze training duurt 1 dag van 10:00 – 16:00 uur. Kijk voor aankomende data in onze agenda.
 • Wij werken bij voorkeur met groepen van maximaal 8 personen.
 • De opleidingen en trainingen worden gegeven op: Mecklenburglaan 94, 3843BP Harderwijk.
 • Om het geleerde uit de training nog beter te borgen is aanvullende online coaching mogelijk. E-coaching draagt bij aan de gewenste ontwikkeling, is snel, to the point en vergroot de borging van de training. Neem voor meer informatie contact op.

Nieuwe gratis app Positieve Gezondheid Coachen
Een app van De PreventieCoach gericht op het coachen op eigen kracht en positieve gezondheid. Zelfsturing en eigen regie vraagt om een andere manier van kijken, communiceren en handelen in organisaties. De PreventieCoach heeft de app zelfmanagement gemaakt om bij te dragen aan de vaardigheden die nodig zijn om mensen in hun kracht te zetten. Download de app zelfmanagement van De PreventieCoach OplossingsKracht voor Google android hier.Download de app zelfmanagement van De PreventieCoach OplossingsKracht voor de iphone en ipad hier 

Bel