Tactisch coachend communiceren, een teamtraining met OplossingsKracht

Een ééndaagse training voor teams gericht op ontwikkeling en communicatiev-aardigheden in Harderwijk of op locatie. In deze ontwikkelcyclus maak je, met het team, de stap van bewustwording naar gedragsverandering.
 Je ontdekt samen met je collega’s, op een positieve wijze, welke vaardigheden en inzichten belangrijk zijn voor jullie team. Je (her)ontdekt het energie gevend communiceren. Daarnaast leer je op een flexibele manier meer over de verschillende communicatie-voorkeuren, je leert schakelen in gesprekken, feedforward geven, de beginselen van het coachen en het vermogen om effectief om te gaan met knelpunten, emoties en overtuigingen. Deze vaardigheden zijn handig als je efficiënter en met meer werkplezier resultaten in en met je team wilt bereiken. Soms is het nodig om samen te onderzoeken of we het verleden achter ons kunnen laten en wat er nodig is voor de toekomst. We maken je onder andere met behulp van de kennis van drijfveren bewust van je automatische patronen in het contact met de ander. In deze training maken we frequent de stap van denken naar doen. Kortom een mooie dag vol kennis en vaardigheden, welke direct zijn toe te passen in de praktijk.

Vergroot de OplossingsKracht in jouw organisatie! 

Je maakt kennis met het coach- en communicatiemodel  “OplossingsKracht voor de gewenste steun” waarmee je actief, oplossingsgericht en efficiënt kan leren samenwerken. In de training(en) leren medewerkers elkaar kennen en ontdekken zij hoe ze gebruik kunnen maken van elkaars kwaliteiten. De dialoog zorgt ervoor dat medewerkers meer open staan en grip krijgen op hun werkplezier. Minder stress, minder ruis en meer werkplezier. Maak door middel van deze training de stap naar energiegevende communicatie.

Wat komt aan bod?

  • Je maakt kennis en leert werken met het door ons ontwikkelde model “OplossingsKracht©”
  • Je herkent denkstijlen, drijfveren en communicatievoorkeuren van jezelf en de ander.
  • Je leert meerdere manieren van steun bieden aan de ander en onderzoekend te zijn in het gesprek
  • Je leert de eerste stap in coachen op resultaat met respect voor overeenkomsten en verschillen.
  • Je leert echt respectvol aandachtig te hebben in de dialoog.
  • Je weet evt. verwijten om te zetten naar belangen en behoeften, de behoefte bij de ander (h)(er)kennen.

Doelgroep en duur
Voor teams, voor professionals, leidinggevenden en medewerkers die energiegevend willen communiceren, die knelpunten systematisch willen oplossen én die nieuwsgierig zijn naar nieuwe kennis en vaardigheden. Ook interessant voor medewerkers, managers, preventiemedewerkers, ergocoaches, OR, HRM-adviseurs, vertrouwenspersonen en anderen die zich bezig houden met het verbeteren van kwaliteit in hun werk.

De training duurt minimaal 1 dag van 10.00 – 16.00 of bestaat uit meerdere dagdelen. Er is ruimte om dit samen in te richten. De groep bestaat bij voorkeur uit 6-8 deelnemers. Deze groepsgrootte draagt bij aan veiligheid van de groep en het tempo van ontwikkeling.

Locatie
Wij nodigen je van harte uit om deze training te volgen op de locatie van De PreventieCoach.  Teams ervaren dat het echt beter is om buiten de eigen organisatie, op een nieuwe locatie, zonder afleiding samen te werken. Mocht dit niet tot de mogelijkheden behoren, dan kan de training natuurlijk ook op eigen locatie georganiseerd worden.

Klik & mail je vraag!

Bel